GRUNDINGREDIENSER

             Mangosmør                        

                INCI:       Mangifera         Indica         Se   ed  Butter    

Plantebaseret fedtstof fremstillet af kernerne fra økologiske mangoer fra Indien. Mangosmør er rig på antioxidanter, vitaminer og sunde fedtsyrer. Mangosmør har nærende og fugtighedsgivende egenskaber og       tilføjer  en luksuriøs blød følelse til deodoranten, mens den også virker som et mildt smøremiddel til huden. 

 Sheasmør

 INCI : Butyrospermum Parkii Butter

Plantebaseret fedtstof fremstillet af økologiske sheanødder fra Vestafrika. Høje koncentrationen af antioxidanter, vitaminer og sunde fedtsyrer i sheasmør gør det utroligt nærende og fugtgivende for huden. Sheasmør tilføjer en luksuriøs blødgørende følelse til deodoranten, mens den også virker som et mildt smøremiddel til huden.

Cetearyl alkohol

INCI: Cetearyl Alcohol

Plantebaseret fedtstof fremstillet af kokos- og palmeolie. Cetearyl alkohol anvendes først og fremmest som en stabiliserende ingrediens, der giver hold til deodoranten. Desuden medfører cetearyl alkoholen, at deodoranten ikke føles fedtet. Kosmetiske produkter mærket ”alkoholfri” må gerne indeholde cetearyl alkohol, da dens effekt adskiller sig en del fra de alkoholer, der irriterer huden. 

Cyclodextrin

INCI: Cyclodextrin

Kulhydrat fremstillet af kartoffelstivelse. Stoffets molekylære form gør det i stand til at indkapsle andre molekyler. Cyclodextrin eliminerer dårlig svedlugt ved at indkapsle de molekyler, der giver den dårlige lugt. Cyclodextrin absorberer fugt og hjælper dermed til at holde armhulen tør.

Fraktioneret kokosolie

INCI: Caprylic/Capric Triglyceride

Plantebaseret olie fremstillet af økologiske kokosnødder. Fraktioneret kokosolie er en rigtig god bæreolie til æteriske olier, da den trænger let ind i huden uden at virke fedtet. Udover at have en antioxidant effekt tilfører den fraktioneret kokosolie deodoranten en glat og silkeagtig egenskab.

Magnesiumhydroxid

INCI: Magnesium Hydroxide

En naturlig uorganisk forbindelse der findes i naturen som mineralet brucit. Magnesiumhydroxid neutraliserer væksten af lugtfremkaldende bakterier ved at skabe et basisk miljø, der hæmmer bakterier i at nedbryde sved og derved forhindrer den dårlige lugt.

Zinkoxid

INCI: Zinc Oxide

En naturlig uorganisk forbindelse mellem mineralet zink og luftarten ilt. Zinkoxid har milde antibakterielle egenskaber og virker naturligt antiinflammatorisk.

  E  -vitamin

INCI: Tocopherol

Fremstillet af soya. E-vitamin er en naturlig antioxidant, der forlænger holdbarhed af deodoranten.

Solsikkekerneolie

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil

Plantebaseret olie fremstillet af økologiske solsikkekerner.

ÆTERISKE OLIER

Enebær

INCI: Juniperus communis fruit oil

Fremstillet ved vanddampdestillering af bær fra Juniperus communis.

Bergamot

INCI: Citrus aurantium bergamia fruit oil

Fremstillet ved koldpresning af skal fra økologisk Citrus bergamia.

Fyr

INCI: Pinus species twig leaf oil

Fremstillet ved vanddampdestillering af nåle fra Pinus sp.

Muskatelsalvie

INCI: Salvia sclarea oil

Fremstillet ved vanddampdestillering af blade fra økologisk Salvia sclarea.

Rosmarin

INCI: Rosmarinus officinalis leaf oil

Fremstillet ved vanddampdestillering af blade fra økologisk Rosmarinus officinalis.

Lime

INCI: Citrus aurantifolia oil

Fremstillet ved koldpresning af skal fra økologisk Citrus aurantifolia.

Appelsin

INCI: Citrus sinensis oil 

Fremstillet ved koldpresning af skal fra økologisk Citrus sinensis.

Stjerneanis

INCI: Illicium verum fruit oil

Fremstillet ved vanddampdestillering af blade fra Illicium verum.

 

INCI = International Nomenclature of Cosmetic Ingredients 

 

Deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetik

Siden 11. marts 2005 har det været lovpligtigt at deklarere 26 særligt udvalgte parfumestoffer i kosmetikprodukter, hvis de er til stede over en vis grænseværdi - også selvom stofferne ikke er tilsat, men blot findes naturligt i en eller flere af produktets ingredienser. Loven blev indført for at gøre det nemmere for parfumeallergikere, at undgå de stoffer de ikke tåler. 

 

Æteriske olier indeholder parfumestoffer og med få undtagelser indeholder de et eller flere af de 26 deklarationspligtige parfumestoffer. Stofferne findes helt naturligt i planter og udover at de giver duft, har de også en virkning, enten aromaterapeutisk eller hudplejende. Følgende syv parfumestoffer findes helt naturligt i forskellige kombinationer i en eller flere af de æteriske olier der anvendes i deodoranterne og er derfor nævnt som ingredienser hvor relevant som følge af lovkrav:

 

  • Benzyl benzoate
  • Citral
  • Citronellol
  • Geraniol
  • Hexyl cinnamal
  • Limonene
  • Linalool
Trustpilot